20120426

Rezonation 2nd Birthday party with Dave Scorp


 Pred 2 rokmi sme rozmýšľali: "Čo v Nitre chýba? Odpoveď: Poriadna elektronická klubová party, kde sa bude hrať len to najkvalitnejšie electro, fidget, house, dubstep a rave !" Doteraz sme Vam predstavili 21 djov, a to vôbec nekončíme. Už o pár dní sa môžte tešiť na kvalitné zahraničné mená, ale aj na nové nitrianske dubstepové duo. Tentokrát pôjde o naozaj tvrdú oslavu, pretože produkcia headlinera Dave Scorpa je, povedzme, nie príliš jemna. Po prvýkrat uvedieme aj djskú battle medzi Z-KATom a DJ Tuco z UK.


Dave Scorp je maďarský dj z mesta Szeged, ktorý je tak povediac menší technický génius. Už vo svojich sedemnástich rokoch vedel takmer všetko o práci v štúdiu a o technickom pozadí tvorenia hudby. Inšpirovali ho najmä tanečné festivaly, na ktorých sa rozhodol, že sa chce stať ich súčasťou, ale z úplne iného uhľa. Dave experimentuje s hudbou už viac ako 8 rokov, a i keď si samotný proces tvorby naozaj užíval, a stále aj užíva, potreboval viac. Potreboval pocítiť odpoveď priamo od davu, ktorý by mu ukázal, či naozaj smeruje tou správnou cestou. V roku 2006 sa Dave zoznámil s DJom Sipa, ktorý mu poskytol jedinečnú príležitosť otestovať djské skilly. Po tvrdom cvičení sa od roku 2007 začal objavovať na stále väčšom množstve parties, a dnes už patrí medzi špičku maďarskej produkčnej a djskej electro scény.
Dave tvorí z veľkej časti remixy, a jedným z najznámejších je remix hippie kapely Jafferson Airplane. Jeho štýl je veľmi špecifický, a najbližsie sa dá definovať asi ako trash electro s dubstepovými pasážami, čo presne charakterizuje aj Rezonation. Už podľa Scorpovej tvorby vieme, že májové Rezonation bude znova raz poriadna rozbíjačka.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára